Ердоган и Путин разговарали о билатералним и регионалним темама

Анадолија
Foto: Илустрација

АНКАРА - Предсједник Републике Турсе Реџеп Ердоган разговарао је с руским колегом Владимиром Путином и договорио детаље Путинове посјете Анкари.

Из Дирекције за комуникације Предсједништва Турске саопштено је да је Ердоган у телефонском разговору захвалио Путину на слању руских канадера за помоћ у гашењу шумских пожара у Турској.

У саопштењу се наводи да је Ердоган казао и да расте интерес руских туриста за одморе у Турској те да ће заједничким напорима ове сезоне бити срушени многи рекорди у том сектору.

Истичући како не треба предузимати кораке за ескалацију тензија током руско-украјинског рата, Ердоган је нагласио значај Црноморске иницијативе, коју сматра мостом мира.

Поручио је и да дугорочна суспензија Црноморске иницијативе за извоз жита никоме не користи и да ће највише патити земље са ниским приходима, којима је потребно жито

Ердоган је указао и на то да су цијене житарица током имплементације Црноморске иницијативе смањене за 23 посто, а да су у посљедње двије седмице суспензије иницијативе повећане за 15 посто.

Ердоган је најавио да ће његова земља наставити да улаже интензивне дипломатске напоре за наставак Црноморске иницијативе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана