Експлозивна направа бачена у близини јапанског премијера ВИДЕО

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

У јапанском граду Вакајами, на западу земље, у близини мјеста гдје се налазио премијер Фумио Кишида, бачена је експлозивна направа. Први човјек јапанске владе није повријеђен.

Јапански премијер Кишида Фумио вратио се редовним активностима и предизборној кампањи сат након данашње експлозије у луци рибарског градића Вакајама на југозападу Јапана.

Кишида је након инцидента одржао 20-минутни говор на жељезничкој станици у Вакајами, у којем се извинио "што је изазвао забринутост људи", преноси јапанска национална телевизија ХНК.

- Извињавам се што сам изазвао забринутост код многих људи. Ми смо у усред важног изборног процеса избора за нашу земљу и у томе морамо бити заједно - рекао је Кишида и додао је да се нада да ће "важни избори за Јапан бити одржани".

Кишида је рекао да полиција истражује експлозију у луци у Вакајами, до које је дошло недалеко од мјеста гдје се налазио. Он је након инцидента  евакуисан, а једна особа је приведена на мјесту догађаја, пренио је Би-Би-Си.

Један од свједока је рекао да је видио мушкарца који нешто баца, након чега је услиједио дим, док је други изјавио да се чула снажна детонација.

 

Полиција је потврдила хапшење осумњиченог за овај инцидент, а према писању локалних медија није било повријеђених.

Премијер Кишида је након инцидента одмах одвезен аутомобилом, преноси агенција Кјодо наводећи да је димна бомба бачена из гомиле од неколико стотина људи, да је изазвала снажну експлозију, а да је мушкарац који је бацио екплозивну направу ухапшен на мјесту догађаја.

Бивши премијер Шинзо Абе смртно је страдао у јулу прошле године током говора у граду Нара уочи избора за Дом савјетника, горњи дом јапанског парламента. То је утицало да јапанска полиција појача мјере безбједности за ВИП личности.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана