Експлозија у Паризу највјероватније изазвана цурењем гаса

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ПАРИЗ- Двије особе се воде као нестале, док је најмање 30 људи, од којих четворо теже, повријеђено данас послије подне у експлозији у улици Сан Жак у прометном Латинском кварту у центру Париза, саопштила је полиција, наводећи да је, по свемну судећи, експлозија изазвана цурењем гаса.

Након експлозије срушила се фасада зграде у којој се налази школа дизајна Париска америчка академија, а ватра је захватила и неколико околних зграда.

Ројтерс наводи да спасиоци трагају за две особе за које се страхује да су остале затрпане испод рушевина.

Свједоци су описали заглушујуц́у експлозију, а потом џиновску ватрену куглу која уздигла изнад кровова зграда у улици Сан Жак, недалеко од катедрале Нотр Дам и Луксембуршког парка.

Припадници француске војске су помогли да се успостави безбједносни обруч око мјеста несреће, а у спасилачкој операцији учествује више од 200 ватрогасаца.

Тужилаштво у Паризу саопштило је да се још увек не зна поуздано шта је изазвало експлозију, али први замјеник начелника 5. арондисмана Париза, Едуард Сивел, објавио је на Твитеру да је највјероватније у питању експлозија гаса.

Очевици су такође потврдили за француску телевизију БФМ ТВ да се неколико тренутака прије експлозије могао осјетити јак мирис гаса.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана