Ексхумирано 21 тијело у истрази о секти чији су се припадници изгладњивали

Танјуг
Ексхумирано 21 тијело у истрази о секти чији су се припадници изгладњивали

НАЈРОБИ - У источној Кенији ексхумирано је 21 тијело у истрази о секти за чије се сљедбенике претпоставља да су се изгладњивали, рекли су полицијски извори.

Званичници су у суботу пријавили седам смртних случајева у вези са истрагом након хапшења Пола Макензија Нтенгеа, који је наводно рекао сљедбеницима да се изгладњују да би „срели Исуса“.

- Укупно од јуче имамо 21 тијело - рекао је неименовани полицијски извор  након ексхумација, у шуми Шакахола у близини приобалног града Малинди, објавио је данас Гардијан.

Извор је рекао да ће вјероватно бити ексхумирано још тијела јер су ископавања тек почела.

Међу жртвама је најмање троје деце, рекао је извор.

Вођа ''Међународне цркве добре ијвести'', Нтенге предао се полицији и оптужен је прошлог мјесеца, након што је двоје дјеце умрло од глади у притвору својих родитеља, а касније је пуштен уз кауцију.

Полиција је саопштила да је Нтенге ухапшен 15. априла након што је открила тијела четворице сљедбеника којима је наводно рекао да се изгладњују да би „упознали Исуса“.

Кенијска полиција саопштила је у петак да је ексхумирала још три тијела.

Једанаест других сљедбеника цркве, од којих најмлађи има 17 година, пребачени су у болницу, од којих је троје у критичном стању након што су спасени 14. априла.

Полиција је извршила рацију у шуми након што је добила информације о смрти људи који су „умрли од глади да би срели Исуса након што им је Нтенге испрао мозак“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана