Џонсон се састао с Трампом, ово је поручио

Танјуг
Џонсон се састао с Трампом, ово је поручио

ВАШИНГТОН - Бивши премијер Велике Британије Борис Џонсон поручио је да ''не сумња'' да ће кандидат Републиканске странке на предстојећим предсједничким изборима у САД Доналд Трамп наставити да пружа подршку Украјини.

-Разговарали смо о Украјини и не сумњам да ће бити снажне и одлучне подршке тој земљи и одбране демократије - написао је Џонсон на свом налогу на мрежи Икс, гдје је објавио и фотографију на којој су он и Трамп.

Џонсон се са Трампом састао на маргинама Републиканске националне конвенције у Милвокију.

На конвенцији, која је почела јуче и која ће трајати до четвртка, присуствовали су и бивша премијерка Велике британије Лиз Трас и лидер Реформиста у тој земљи Најџел Фараж.

Претходно је украјински предсједник Володимир Зеленски поручио да је спреман да сарађује са Трампом уколико он буде побиједио на изборима.

-Ако господин Доналд Трамп постане предсједник, сарађиваћемо. Не плашим се тога - рекао је Зеленски. Он је оцијенио да је Републиканска странка ''другачија'' од Демократске, а чији је члан предсједник САД Џозеф Бајден, али је и додао да и већина Републиканаца ''подржава Украјину и њен народ''

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана