Џо Бајден одустао од предсједничке трке!

GS
Foto: X.com

Актуелни предсједник Сједињених Америчких Држава Џо Бајден повукао се из предсједничке трке, званично је потврдио на друштвеним мрежама.

Бајден је подијелио изјаву на друштвеној мрежи X у којој је навео да је "у најбољем интересу његове странке да се повуче и да се фокусира искључиво на испуњавање својих дужности предсједника до краја свог мандата".

- Данас Америка има најјачу економију на свијету. Уложили смо историјска средства у обнову наше нације, смањење цијена лијекова на рецепт за старије особе и проширење приступачног здравственог осигурања за рекордан број Американаца. Пружили смо пријеко потребну његу за милион ветерана изложених токсичним супстанцама. 

Донијели смо први закон о сигурности оружја у посљедњих 30 година. Именовали смо прву Афроамериканку у Врховни суд. И донијели смо најзначајнији закон о климатским промјенама у историји свијета. Америка никада није била боље позиционирана за лидерство него што је данас - рекао је Бајден.

Додао је како су сви ови успјеси постигнути захваљујујући америчком народу.

- Заједно смо превазишли пандемију која се јавља једном у вијеку и најгору економску кризу од Велике депресије. Заштитили смо и сачували нашу демократију. И ревитализирали и ојачали наше савезе широм свијета - навео је он и додао:

- Ово је била највећа част мог живота, служити као ваш предсједник. Док се спремам обратити нацији касније ове седмице и детаљније објаснити своју одлуку, желим изразити своју најдубљу захвалност свима који су радили тако напорно да ме поново изаберу. 

Желим захвалити потпредсједници Камали Херис на томе што је била изванредна партнерица у овом раду. И желим изразити своју искрену захвалност америчком народу за вјеру и повјерење које сте ми указали, преноси Аваз.

pic.twitter.com/RMIRvlSOYw

— Joe Biden (@JoeBiden) July 21, 2024

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана