Џеј Ди Венс: Камала Харис и демократе лагали о Бајденовом стању

Танјуг
Џеј Ди Венс: Камала Харис и демократе лагали о Бајденовом стању

ВАШИНГТОН - Кандидат за потпредсједника Доналда Трампа, Џеј Ди Венс, одржао је у понедјељак први самостални митинг у свом родном граду Мидлтону, у Охају, гдје је оптужио актуелну потпредсједницу Камалу Харис и демократе да су лагали о здравственом стању предсједника Џоа Бајдена.

Венс је напоменуо да су ''сви који су видјели Бајдена знали да није способан да ради тај посао", и да нису ништа рекли јавности "све док није постао политички мртви терет".

''То је увреда за бираче", рекао је Венс на митингу.

Он је навео да је одлуку да се Бајден повуче са избора 2024. донијела елита Демократске странке, а не гласачи, и истакао да је то ''пријетња демократији, а не Републиканској странци'', преноси "BBC".

Изнио је критике на рачун Камале Харис, тврдећи да она о америчкој историји говори са осудом, а не са поштовањем.

''Ако желите да водите ову државу, треба да осјетите ту захвалност, а ја то никада не чујем од ње", казао је он.

Венс је подсјетио да је Трамп претходно критиковао многе "глупе грешке" америчке политике, укључујући Сјеверноамерички споразум о слободној трговини (НАФТА).

Тврди да је тај споразум послало "добре производне послове у Мексико" и "омогућило им да изграде своју средњу класу на леђима Американаца".

Он је такође навео рат у Ираку 2003. године, када су САД објавиле рат Садаму Хусеину, истакавиши да сада схвата да је његова подршка рату била погрешна, док је Трампова критика тог потеза била исправна.

Трамп је раније рекао да је увијек био против америчке инвазије на Ирак, али је забиљежено да је тврдио другачије у вријеме рата, наводи "BBC".

Венс је поновио своју подршку бушењу нафте и гаса, будући да велика већина републиканских гласача подржава наставак употребе фосилних горива у САД, док многе демократе желе да се њихова употреба смањи или постепено укине.

Он је такође рекао да је Трамп, када га је званично питао да буде његов кандидат за потпредсједника, тражио да разговара и са његовим сином, што је навео као доказ да је бившем предсједнику стало до породице.

Венс ће сљедећи скуп одржати у Редфорду, у Вирџинији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана