Двоје македонских студената међу повријеђенима у Турској

Срна
Двоје македонских студената међу повријеђенима у Турској

ИСТАНБУЛ - Двоје македонских држављана повријеђено је у земљотресу у Турској, а према информацијама Министарства иностраних послова /МИП/ Сјеверне Македоније, ријеч је о студентима.

Један студент је лакше повријеђен, а други има теже повреде - прелом.

Министарство је посредством своје Амбасаде у Анкари и Генералног конзулата у Истанбулу дало информације и контактирало девет македонских држављана који се налазе у угроженом региону - осморо студената и њиховог ментора који у оквиру програма "Еразмус плус" бораве у Турској.

Из Министарства наводе да за сада нема информација о другим грађанима Сјеверне Македоније који су у опасности или им је потребна помоћ, а македонска представништва су у сталној комуникацији са надлежним институцијама Турске.

Према упутствима МИП-а, дипломата из амбасаде у Анкари већ је послат у регион да помогне у евакуацији студената из града Кахраман Мараш.

Дипломатска представништва Сјеверне Македоније у Турској доступна су 24 часа за сва питања на телефоне: +905394569710 у Анкари, +905456149777 у Истанбулу и + СОС телефон МИП-а у Скопље 38975273732, наводе из МИП-а.

Према посљедњим саопштеним подацима, број погинулих од земљотреса у Турској порастао је на 1.498, повријеђено је 8.533 људи, а уништене су 2.834 зграде.

Земљотрес магнитуде 7,7 степени по Рихтеровој скали погодио је ноћас Турску, а услиједило је још 120 потреса, од којих је један био магнитуде 7,4.

Потрес се осјетио и у Сирији, гдје је забиљежен велики број жртава

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана