Двије особе страдале у пуцњави код америчког конзулата у Саудијској Арабији

Танјуг
Двије особе страдале у пуцњави код америчког конзулата у Саудијској Арабији

ЏЕДА - Двије особе су изгубиле живот у размјени ватре између једног наоружаног мушкарца и безбједносних служби Саудијске Арабије у близини зграде америчког конзулата у Џеди.

Како се наводи у саопштењу Стејт департмента, страдали су нападач и чувар, преноси Ројтерс.

Додаје се да ниједан држављанин САД није повријеђен у инциденту.

-У близини зграде америчког конзулата у Џеди, мушкараца је зауставио аутомобил након чега је изнио ватрено оружје. Размјена ватре са безбједносним службама резултирала је његовом смрћу - саопштила је локална полиција.

Током инцидента је повијређен непалски радник који је радио као приватно обезбјеђење конзулата, али је он убзро подлегао повредама, јавила је саудијска агенција СПА.

Истрага о пуцњави је у току, а из Стејт департмента су навели да ће амбасада и конзулат САД бити у контакту са саудијским властима током истраге.

Амерички конзулат је већ неколико пута био на мети, па је тако у експлозији у близини комплекса 2016. године страдао бомбаш самоубица, а двије особе су рањене.

Прије тога, 2004. године је пет особа упало у конзулат са бомбама и оружјем. Тада су страдала четворица припадника саудијске службе обезбјеђења и петоро чланова особља.

Тројица нападача су убијена, а двојица су заробљена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана