Два дјечака се угушила док су се играли у пијеску

ГС
Два дјечака се угушила док су се играли у пијеску

Два дјечака погинула су након што их је затрпао пијесак док су копали рупу у дини на сјеверозападу Данске, саопштила је јуче полиција.

Дјечарци од девет и 12 година, који су били на одмору са својом породицом из Минхена, умрли су у уторак касно, рекли су полицајци.

Они су у недјељу копали рупу у дини на плажи када се дина срушила и затрпа их пијесак. Дјечаке су извукли ватрогасци и полиција уз помоћ локалног становништва, након што су били закопани 40 минута. Они су хеликоптером у критичном стању пребачени у универзитетску болницу у Архусу, другом по величини граду у Данској, гдје су умрли.

Полиција централног и западног Јутланда саопштила је у сриеду да случај сматра „трагичном несрећом“ и да нема даљих коментара.

-Како су описали очевици, сцена на плажи су биле драматичне: дјечаци су били закопани под пијеском 40 мучних минута,  а 25 купача покушавало је сво вријеме да их ослободи - рекао је Бени Бак из локалне спасилачке станице, преноси ТВ 2. Он наводи да су људи рукама копали пијесак.

Један од помагача био је немачки сурфер Хенинг Нокел (51). Човек из Кила, и сам отац двоје дјеце, неколико минута је копао у пијеску.

- Одједном сам видео нешто шарено што је личило на комад одјеће, вјероватно јакну. А онда сам видео дјечји кук и додирнуо теијло - каже Нокел.

Према његовој процјени, дјечарци су затрпани испод 1,5 метара дубоког слоја пијеска. Пронађени су један до два метра један од другог и није им било спаса, пише Билд, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана