Два делфина пронађена мртва на обали ријеке Темзе

GS
Два делфина пронађена мртва на обали ријеке Темзе

ЛОНДОН - Два делфина пронађена су мртва на обали ријеке Темзе, неколико дана након што је један примијећен како плива у ријеци у Лондону.

Надлежне службе саопштиле су да је један делфин пронађен мртав у четврти Батерси, а други у Гриничу, објавио је Ивнинг стандард.
    
Волонтерка британске организације Дајверс марин лајф рескју  Мери Тестер изјавила је да још нема протокола за спасавање делфина, пошто је ријеч о ријеци.  
    
"Ово је нека врста новог феномена који изгледа да је у порасту. Пошто је нова ствар у питању, још увек немамо протокол за спасавање", рекла је она.
    
Делфин је у четвртак неколико пута примећен у близини моста Путнеј у југозападном делу Лондона и изгледало је као да се "бори са струјом".
    
Директорка Дајверс марин лајф рескју, Џулија Кејбл тада је рекла да сви на реци треба да буду свесни да је делфин ту и да се држе даље од њега. 
    
"Најгора ствар је ако људи почну да иду према њему, јер би то могло да га дезоријентише, а уз сву буку на реци, за животињу је то веома збуњујуц́е", указала је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана