Дума усвојила текст обраћања у вези са годишњицом Нато агресије

СРНА
Дума усвојила текст обраћања у вези са годишњицом Нато агресије

МОСКВА- Руска Државна дума усвојила је на пленарној сједници нацрт обраћања у вези са 25. годишњицом НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије, јавља "Спутњик".

"Оба дома Савезне скупштине Русије обраћају се УН, међународним парламентарним организацијама и парламентима страних држава са позивом да осуде војну операцију земаља НАТО-а против Југославије, да се супротставе покушајима мијењања историјске истине о трагичним догађајима 1999. године у интересу колективног Запада и да предузму мјере како би се чланице Алијансе позвале на међународноправну одговорност за агресију против Југославије", наводи се у тексту обраћања.

У тексту се истиче да је чињеница да је напад земаља Алијансе на Југославију прошао некажњено створила предуслове за нове војне акције широм свијета под маском изјава о борби "за вриједности слободе и демократије".

Осим тога, у тексту је наведено да је убијеђеност колективног Запада у његову непогрешивост и у то да има право да одлучује о судбинама других народа и држава довела до стварања неонацистичког режима у Украјини који је након државног удара 2014. године кренуо да спроводи оно што су посланици назвали "политиком геноцида над руским становништвом", те да је то изазвало и оружани сукоб на територији Украјине". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана