Дугин: Треба се борити за контролу над цијелом Украјином

Срна
Дугин: Треба се борити за контролу над цијелом Украјином

БИЈЕЉИНА - Русија треба да објави да ће се борити до потпуне капитулације нацистичког режима у Кијеву и успостављања војно-политичке контроле над читавом територијом бивше Украјине - наводи руски геополитичар Александар Дугин.

Дугин, познати и утицајни политички филозоф, истиче у тексту за РИА Новости да Русија треба да саопшти да ће се борити онолико колико дуго колико је потребно за побједу.

-То би у све унијело јасност, која би се одмах одразила на цјелокупну нашу стратегију и у нашем блиском окружењу, јер би свима било јасно да Русија неће толерисати русофобичне режиме и тенденције око своје територије – нигдје и ни под којим околностима - наглашава Дугин.

Он упозорава да “територијални интегритет било које постсовјетске државе гарантују само позитивни или неутрални односи са Русијом”.

-Покушај да се пређе директно на страну непријатеља (а Запад је непријатељ, што је аксиом геополитике), угрожава територијални интегритет земље која се одлучи на такав корак. Свако ко сумња у ово незналица је или страни агент” - оцјењује Дугин.

Према његовим наводима, вријеме је да Русија крене у офанзиву - у Украјини, на Јужном Кавказу, у Евроазији и у цјелини.

-Потребан нам је офанзивни реализам. Потребни су нам планови, хладне и трезвене анализе и ефективне, строго циљане акције” - закључује Дугин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана