Држављанину БиХ доживотна робија због убиства супруге

ГС
Држављанину БиХ доживотна робија због убиства супруге

МИНХЕН – Држављанин БиХ Срећко С. (64) проглашен је јуче кривим и у суду у Минхену осуђен на доживотну робију због убиства своје жене, које се десило још 2015. године.

Пресуда није правоснажна и осуђени има право на жалбу.

Како је изјавила предсједавајућа суткиња Елизабет Ерл, упркос тврдњама осуђеног, она је успјела да стекне једну свеопшту слику тог језивог убиства, за који је Срећко С. до самог краја тврдио да није починио, преносе „Независне“.

Јавни тужилац, који је и у завршној ријечи тражио осуђујућу пресуду, поновио је још један да је Срећко С, убио своју жену, мајку своје петоро дјеце, јер је био "заслијепљен љубомором".

Њихова веза и сам брак, додао еј, били су изузетно тешки, јер је он био љубоморан и контролисао све.

-Према закључку судског вијећа, којим је предсједавала Елизабет Ерл, оптужени је убио своју супругу у њиховом заједничком стану, 2015. године", изјавио јепортпарол суда Лорен Лефлор.

Додао је да је осуђеног супруга већ једном била оставила, 2011. године, али му се вратила.

-Током тог брака, он је био насилан, физички и психички ју је злостављао, да би је на крају и убио. Она је 2015. године одлучила да га поново напусти, што је и учинила. Са најстаријом ћерком отишла је код мајке у Аугсбург – истакао је он.

Како се даље наводи, Срећко С. је жртви пуцао у главу, затим јој ставио шаржер у руку и покушао да исценира самоубиство.

У први мах 2015. године њена смрт је заиста оквалификована као самоубиство. Међутим, јавно тужилаштво је, у међувремену, дошло до нових сазнања, па су Срећка С.  Оптужили са убиство из љубоморе јер су њих двоје тада били у процесу развода.

Он је већ био на оптуженичкој клупи, али је првобитно ослобођен због недостатка доказа. На крају суђења које је трајало више од годину дана, а на основу околности, Окружни суд у Минхену је, чак и поред постојања сумње судског вијећа, одлучио "in dubio pro reo", у случају сумње за окривљеног и осудио га само за недозвољено држање оружја.

Савезни суд правде у Карлсруеу поништио је ову ослобађајућу пресуду због чега се он поново нашао на оптуженичкој клупи.

Он је на суду изјавио да су пиштољ, за који није имао дозволу, користили током сексуалних игрица. Срећко С. Је тврдио да су се кобне вечери посвађали, а да је његова супругае узела пиштољ, док је он покушавао да јој га отме из руке.

-Одједном сам видио крв - рекао је он додајући да је његова жена прије тог дана неколико пута покушала да себи одузме живот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана