Држављанин БиХ спријечио трагедију у Аустрији

ГС
Foto: 24hoursworlds.com

ЛИНЦ - Захваљујући брзој реакцији комшије, иначе држављанина БиХ, сви станари стамбене зграде у Ансфелдену су избјегли праву катастрофу на ускршње јутро, када је у 3:40 избио пожар у једном од станова.

Наиме, држављанин БиХ (44) је пред зору примијетио да из једног стана у сусједној згради излази пламен, након чега је одмах алармирао све хитне службе које су одмах изашле на терен. Када су ватрогасци стигли на лице мјеста, читава зграда у Ансфелдену је била пуна дима, а одмах је евакуисано свих 36 станара.

Чак и по доласку ватрогасаца, ватра је наставила да се шири све до крова. Станари стана у којем је избио пожар успјели су сами да изађу, док су ватрогасци морали спасавати 76-годишњег станара који је у једном моменту остао блокиран у згради која гори.

На крају је у Универзитетску болницу Кеплер примљено троје станара, који су се нагутали дима. Тек након скоро четири сата борбе са ватреном стихијом, ватрогасци су успјели угасити пожар. Након гашења пожара, на лице мјеста су изашли припадници Државног криминалног одјељења заједно са припадницима Одјељења за спречавање пожара, који су спровели истрагу о могућем узроку пожара. Како незванично преносе аустријски медији, узрок су двије рингле које су остале укључене на шпорету

Иако дјелује прилично невјероватно, али на крају се испоставило да су те двије рингле изазвале штету која се процјењује на скоро 200.000 евра. Станови на другом и трећем спрату више нису условни за живот,преносе Независне.

Из јавог тужилаштва у Линцу саопштено је да ће подићи оптућницу против власника стана у којем је избио пожар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана