Драма у Пакистану: Десет особа заробљено у жичари на 365 метара висине, већина су дјеца

ГС
Foto: Принтскрин

У Пакистану је у току хитна акција спашавања осморо дјеце и двоје одраслих заробљених у жичари која виси на 365 метара изнад планинског подручја на сјеверозападу земље.

Дјеца су путовала у школу у покрајини Хајбер-Пахтунва када је једна од сајли жичаре пукла у девет ујутро по локалном времену у уторак.

Танвер Ур Рехман, локални званичник округа Батаграм, рекао је да се спасилачки напори проводе са земље због висине система жичаре.

"Кабина виси 365 метара изнад земље. Спашавање је немогуће без хеликоптера, а потребни су искусни службеници за спашавање како би спашавање протекло глатко", казао је службеник.

Државно тијело за управљање катастрофама затражило је помоћ хеликоптера за спашавање блокираних путника, наводи се у саопшењу у које је CNN имао увид. Жичара повезује двије заједнице у регији и вози на двије сајле, од којих је једна пукла, рекао је Фаизи.

Привремени пакистански премијер Анвар-ул-Хак Какар наредио је хитно затварање свих "дотрајалих жичара", наводи се у саопштењу из његовог уреда.

Многа дјеца која живе у удаљеним и планинским дијеловима покрајине Хајбер-Пахтунва ослањају се на жичаре да их превозе до школе и натраг. Некима од њих недостаје редовно одржавање и могу бити ризичан облик путовања, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана