Драма у Њемачкој: Младићи из БиХ покушали опљачкати старијег мушкарца, он их савладао

ГС
Foto: Илустрација

БОН - Два мушкарца из БиХ ухапшена су због покушаја џепарења на станици у Бону, а како наводи њемачка полиција, ухапшене су особе од 17 и 29 година.

" У понедјељак, 8. маја, 59-годишњак је при уласку у воз на главном станицу у Бону примијетио како су му џепароши украли торбу. Мушкарац је спријечио лопове у бијегу. Полиција је брзом интервенцијом ухапсила особе које су судјеловале у злочину" наводи њемачка полиција.

Како је наведено у саопштењу, око 12 сати током дана службеници полиције из Бона пожурили су на перон 1 након што су позвани због свађе три особе. Тамо је полиција затекла 59-годишњака и још двије особе поријекла (17 и 29 година) поријеклом из БиХ.

Полиција наводи да је жртва (59) изјавила како га је двојац покушао опљачкати док се укрцавао на воз.

Украдене предмете током свађе осумњичени су бацили на перону.

Преглед с камера

Након прегледаних снимака с видеонадзорних камера полиција је утврдила ток догађаја.

"Двојица осумњичених и још једна жена окружили су путника док је улазио у воз. Док је 17-годишњак блокирао улаз, 29-годишњак је жртви зграбио торбу преко рамена, а коју је потом требао предати другој жени. У том тренутку жртва је примијетила што се догодило. Службеници су ухапсили двојицу осумњичених и покренули хитни судски поступак због организоване крађе" наводи полиција, преноси Дневни Аваз.

Полиција још увијек трага за трећом осумњиченом особом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана