Напето на самом почетку ОИ: Експлозив у близини стадиона, блокиране улице Париза

Г.С.
Напето на самом почетку ОИ: Експлозив у близини стадиона, блокиране улице Париза

ПАРИЗ - Подручје Париза у близини стадиона „Парк принчева“ блокирано је због сумње да је постављена експлозивна направа, пише њемачки „Билд“.

Како преноси овај медиј, торба сумњиве садржине је пронађена између тениског објекта Ролан Гарос и „Парка принчева“. Полиција је одмах реаговала и оградила цијелу улицу, као и околне дијелове.

Грађани Париза који живе у том дијелу града не могу да уђу у домове, а прекинут је и саобраћај, укључујући и олимпијски аутобус, преноси Б92.

Од 15 часова у Арени се одржава претколо фудбалског турнира између Шпаније и Узбекистана.

У другом мечу, који се игра у 21:00, Израел се на истом стадиону састаје са Малијем. Због учешћа Израела и повезане опасне ситуације, мjере предострожности су већ биле до максимума. Власти су у приправности.

Детаљи о тачним аранжманима у Паризу чувају се у тајности. Ипак, толико се зна: трошкови за безбjедност спортиста 2024. су око дупло већи него на утакмицама у Токију пре три године.

 

Protesto com ameaca de bomba fecha parte das entradas do estаdio Parc Des Princes antes do jogo entre Espanha X Uzbequistаo, no primeiro evento dos Jogos Olimpicos de Paristresportes pic.twitter.com/Cxa8C2cpiQ

— Marco Bello Jr July 24, 2024

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана