Драма на небу: Авион упао у суперћелијску олују, погледајте шта је од њега остало (ФОТО)

ГС
Foto: X (Твитер)

БЕЧ- Авион АУА са Мајорке слетио је у Беч у недељу поподне, међутим летјелица је претрпјела огромну материјалну штету јер је упала у суперћелијску олују.

Наиме, од “носа” авиона, остали су само дијелови. На фотографијама које круже друштвеним мрежама, види се неколико десетина рупа од удара леда, јер је авион улетио у олују са градом.

Олуја са градом поломила шофершајбну

Вожња од Мајорке до Беча била је пакао за посаду и путнике, а ево како је цијели догађај описао пилот авиона АУА.

Einer meiner Top 3 entspanntesten Flüge lol - die Piloten und Flugbegleiter sind meine Helden OS434 Austrian AUA pic.twitter.com/3EuP0obubi

— Ems (@emmm1896) June 9, 2024

– Послије мало одложеног поласка из Палма де Мајорке око 15.30 часова, у почетку је дошло до мањих турбуленција. Отприлике пола сата пре слијетања у Беч, ствари су постале веома лоше: А320, назван “Арлберг”, захватила је олуја са градом, рекли су путници за “Кроне”. Тада је пилот саопштио да је шофершајбна авиона поломљена.

Нема повријеђених

На фотографијама које су објављене након слијетања авиона, виде се тешка оштећења настала од олује, али на срећу, како преносе њемачки медији, нико није повријеђен.

Ватрогасна бригада аеродрома и спасилачке службе су одмах биле на лицу мјеста, али нису морале да интервенишу.

– Летјелица је на прилазу Бечу наишла на суперћелијску олују са грмљавином, за коју је посада у пилотској кабини рекла да није видљива на метеоролошком радару. Према тренутним информацијама, град је оштетио два предња прозора у пилотској кабини, нос авиона и неке од панела. Авион је успио безбедно да слети у Беч, а здравље посаде и путника било је главни приоритет Аустриан Ерлајнса – рекла је портпаролка АУА Анита Кифер за “Аустрианвингс”, преноси Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана