Драги Доналде:Трамп објављује књигу писама која је добијао од Ким Џонг Уна, Никсона, Хилари Клинтон

ГС
Драги Доналде:Трамп објављује књигу писама која је добијао од Ким Џонг Уна, Никсона, Хилари Клинтон

ЊУЈОРК - Доналд Трамп ће сљедећег мјесеца објавити своју другу постпредсједничку књигу са 150 приватних писама које је добијао током више од 40 година. Како најављује портал Аксиос биће ту писама од Опре Винфри, Роналда Регана, принцезе Дајане, Хилари Клинтон, до Ричарда Никсона, Теда Кенедија, Лајзе Минели, а за преписку с сјевернокорејским лидером Ким Џонг Уном каже се да ће бити "најконтроверзнија"

Бивши амерички предсједник објавио је неколико књига, а „Писма Трампу“ која би требало да се појави у априлу је друга књига коју објављује откако више није у Бијелој кући. Портал Аксиос најављује да ова књига садржи писма „предсједника, крунисаних глава, познатих личности и пословних титана“.

Преписка са сјевернокорејским лидером Ким Џонг Уном се најављује као најконтроверзнија. Трамп је 2018. рекао на митингу у Вирџинији да је њему и Киму „заиста било тешко… и онда смо се заљубили, у реду?

-Не, озбиљно – писао ми је лијепа писма, дивна писма - рекао је Трамп.

Писма Ким Џонг Уна су, испоставило се, дио повјерљивог материјала који је Трамп понио са собом на своје имање Мар-а-Лаго на Флориди када је напустио Бијелу кућу 2021. пошто су његове присталице провалиле у Конгрес.

Управо због Трамповог задржавања повјерљивих докумената бивши амерички председник је под истрагом америчког државног тужиоца.

У вријеме када је Трамп само провоцирао причом о својој предсједничкој кандидатури за реформисте Опра Винфри је 2000. Трампу написала: „Штета што се не кандидујемо. Какав би то тим био!"

У књизи Трамп пише: „Нажалост, када сам заиста објавио своју предсједничку кандидатуру (за републиканску номинацију 2015. године), она више никада није разговарала са мном послије тога.“

Претходна књига „Наше заједничко путовање" о Трамповим данима у Бијелој кући подигла је поприличну прашину када се сазнало да је Трамп спријечио званичног фотографа Беле куће да објави сличну књигу, а потом је и сам објавио, пише РТС.

Књига „Писма Трампу“ неће бити јефтина. Коштаће 99 долара. Потписано издање је четири пута скупље – коштаће симболичних 399 долара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана