Доживотна казна затвора за убице репера Екстентејшена

Tanjug
Foto: Printscreen

ФОРТ ЛОДЕРДЕЈЛ - Тројица мушкараца осумњичена за убиство репера Екстентејшена (XXXТentacion) 2018. данас су осуђена на казну доживотног затвора.

    Би-Би-Си подсјећа да је Екстентејшен убијен испред продавнице моторцикала на Флориди, и да му је том приликом украдено 50.000 долара.

    Додаје се да су тужиоци помоћу видео снимака са сигурносне камере утврдили идентитет маскираних нападача, као и да пресуда искључује право осуђеницима да затраже условну казну или превремено пуштање на слободу.

    Британски јавни сервис наводи да се на снимку безбедносних камера види како је репер, чије је право име Јасех Онфрој, изашао у друштву пријатеља из продавнице Рива Моторспортс, и како је након тога СУВ возило блокирало реперов БМВ.

    Потом су двојица нападача изашла из СУВ-а и кроз прозор испалили више метака у репера, узела из његових руку Луј Витон торбицу за коју је накнадно утврђено да је у њој било 50.000 долара у кешу, након чега су се вратили у СУВ и побегли.

    Екстентејшен је пребачен у болницу, одакле је недуго затим саопштено да је преминуо.

    Суд је саопштио да су у овом случају Мајкл Боатрајт, Дедрик Вилијемс и Тревон Њусом проглашени криви за првостепено убиство и оружану пљачку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана