Доживотна казна за Србина који је оптужен за убиство њемачких пензионерки?

Агенције
Доживотна казна за Србина који је оптужен за убиство њемачких пензионерки?

БЕРЛИН - Јавно тужилаштво Хајлброна данас је затражило доживотну казну затвора за држављанина Србије (32) којем се суди за убиство двије њемачке пензионерке током протекле зиме.

Виши јавни тужилац Харалд Лустиг је захтијевао на данашњем суђењу да казна буде ригорозна јер је и само кривично дјело више него озбиљно и брутално.

Подсјетимо, држављанину Србије суди се због бруталних убистава двије старије жене из околине Швабиш Хала, која су се десила децембра, 2022. и јануара, 2023. године. Како је тужилаштво навело, он је провалио у куће ових пензионерки и брутално их напао.  Штавише, терети се и за премлаћивање 83-годишњег пензионера на његовом кућног прагу, такође у околини Швабиш Хала.

Иначе, ове седмице је свједочила ћерка једне од убијених пензионерки Хајдемари К. (77), која је навела да су на почетку мислили да је у питању природна смрт.

“Испрва су и љекар и полиција мислили да је у питању природна смрт, док није урађена детаљна истрага која је утврдила да су нађени ДНК трагови непознате особе свуда по стану. Тачније, осумњичени је неспретно, највјероватније тражећи новац, оставлио свуда крваве трагове који су касније утврдили да је ипак дошло до злочина”, речено је на суду.

Како се могло чути на суду, кобног дана несрећна пензионерка хтјела је себи да скува кафу у свом стану, да поједе парче торте и да прочита новине, међутим два дана касније њена ћерка Ингрид П. ушла је у стан и одмах по отварању врата видјела је да су врата разваљена иако је несрећна жена имала навику да увијек два пута закључава браву. Када је ушла затекла је мајку како лежи на ходнику непосредно иза врата стана.

“Лежала је на стомаку умотана у плаво ћебе. Лице јој је било надоле, једна рука изнад главе, друга уврнута уназад, руке отечене и хладне”, описала је како је затекла мајку неутјешна Ингрид П. и додала, свједочећи пред судским вијећем

“Имала је посјекотину изнад десног ока и било је баш много крви. Тада сам позвала Хитну помоћ. Мислили смо да је пала и да се приликом пада повриједила.”

Сумња се да је серијски убица пратио жртву и да је знао њену свакодневну рутини и да му је тако било лако да планира злочин. Стан у ком је живјела жртва налазио се у приземљу у близини степеница, којима се улази у зграду, па му није било тешко ни да непримјетно побјегне након убиства.

Иначе, њему се тренутно суди за убиство двије пензионерке - Хајдемари К. (77) и Гертруде Н. (89), али постоје јаке индиције да је списак његових жртава дужи.

Наиме, на суђењу је било ријечи и о смрти Едит Л. (86) која је нађена како лежи у локви крви у својој кухињи. Наиме, испрва се вјеровало да је несрећна жена преминула природном смрћу, али је њена породица то од старта жустро демантовала и указивала да је ријеч о злочину. Међутим, њемачки медији су додали "да ће овај случај највјероватније остати неријешен јер је жртва кремирана и неће моћи да се поново ураде све потребне анализе које би утврдиле да ли је у питању насилна смрт."

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана