Доживотна казна за мушкарца који је подметнуо бомбу у спа-центар бивше дjевојке

Танјуг
Доживотна казна за мушкарца који је подметнуо бомбу у спа-центар бивше дjевојке

ЛОС АНЂЕЛЕС - Мушкарац из јужне Калифорније осуђен је данас на двије доживотне казне, плус 30 година, јер је 2018. разнио спа центра у власништву своје бивше дjевојке пакет-бомбом, када је она убијена, а двоје људи рањено.

"Господин Стивен Бил никада више неће моћи да изађе да науди недужним жртвама'', рекао је тужилац Централног калифорнијског округа Мартин Естрада, а преноси АП.

Шериф округа Оринџ Дон Барнс рекао је да се Бил пред изрицање пресуде изјаснио као невин.

''Мислим да не постоји ништа увредљивије од тога'', рекао је Барнс.

Илдико Крајњак погинула је када је отворила кутију у којој се налазила бомба, а двоје клијената са којима је у том тренутку радила, мајка и ћерка, оборене су с ногу и тешко повређене. Експлозија је у потпуности уништила локал и део зграде, док су на паркингу пронађени комади људског тијела. Бил је кутију са бомбом убацио у спа-центар док је Крајњак била у посјети својој породици у Мађарској.

Тужиоци су навели да је то учинио јер је био љубоморан због тога што је Крајњак започела романтичну везу 18 мјесеци након што су она и Бил раскинули. Бил је ухапшен убрзо након експлозије по једној оптужби за поседовање нерегистроване деструктивне направе, али тада није званично именован као осумњичени за експлозију, а оптужба је убрзо одбачена након што су тужиоци испитали да ли материјал пронађен у његовој кући у Лонг Бичу представља "деструктивну направу", а сам Бил је тврдио да је експлозив пронађен у његовој кући користио за састављање реплика ракета.

Био је на слободи скоро 10 месеци прије него што је поново ухапшен.

Бил је такође проглашен кривим за злонамерно уништавање зграде које је резултирало смрћу, употребу деструктивног уређаја током и у вези са злочином насиља и посједовање нерегистроване деструктивне направе

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана