Доналд Трамп млађи свједочио у процесу против оца

Танјуг
Доналд Трамп млађи свједочио у процесу против оца

ЊУЈОРК - Доналд Трамп млађи покушао је на суђењу у Њујорку да се дистанцира од финансијских малверзација због којих се суди његовом оцу, бившем америчком предсједнику Доналду Трампу.

Трампов најстарији син први је члан породице који је свједочио у грађанској парници.

Очекује се да ће његов млађи брат Ерик свједочити у четвртак, а Трамп и његова ћерка Иванка треба да се појаве на суду следеће недјеље.

Доналд Трамп млађи (45) био љубазан и духовит након што је његово свједочење одложено док су Трампови адвокати испитивали раније свједоке, преноси Гардијан.

-Требало је да се нашминкам - нашалио се док су га фотографи сликали пред свједочење.

На молбу да спорије говори да успори, Трамп млађи је рекао: „Извињавам се, ваша висости. Преселио сам се на Флориду, али сам задржао њујоршки темпо.

Трампу млађем је постављен низ питања о улогама које су он, његов отац и Трампов бивши финансијски директор Ален Вајселберг имали као повјереници Ревокабл траста Доналда Трампа.

На питање да ли је његов отац и даље повјереник фонда, Трамп млађи је рекао: „Не сећам се“.

Рекао је да се не сјећа много тога, укључујући и зашто је на кратко поднио оставку 2021. године, након чега се вратио у фонд.

Навео је да је има аутономију да ради шта жели, али да се консултовао са Вајселбергом и другима.

Доналд Трамп млађи је извршни потпредсједник у Трамповој организацији и такође је оптужен у овом случају.

Бивши предсједник САД је оптужен да је лажирао и увећавао вриједност своје имовине како би обмануо банке и осигуравајуће куће.

Овај поступак један је од многих који се воде против Трампа, наводи Глас Америке.

Тужбу је поднијела државна тужитељка Њујорка Летиша Џејмс и у њој су Трамп, његови синови Доналд и Ерик и њихове породичне фирме оптужени за надувавање вриједности имовине како би добили боље услове кредита.

Трамп је негирао да је кршио закон и више пута оптужио тужитељку Џејмс и судију Артура Енгорона за политичку пристрасност.

Тужилаштво у овом случају тражи казну од најмање 250 милиона долара, трајну забрану Трампу и његовим синовима да воде послове у Њујорку и петогодишњу забрану за трговање некретнинама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана