Доналд Трамп би могао да заради три милијарде долара од изласка “Truth Social” на берзу

Танјуг
Foto: Илустрација

ВАШИНГТОН - Бивши предсједник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп би могао да заради три милијарде долара након што су данас акционари фирме “Digital World Acquisition” одобрили спајање са Трамповом компанијом ТМТГ која стоји иза мреже “Truth Social”.

Како наводи Гардијан, након спајања ће се нова компанија појавити на берзи као Trump Media & Technology Group под ознаком “ДЈТ”, што су Трампови иницијали.

Прије објаве о спајању, вриједност једне акције “Digital World Acquisition” била је 44 долара, што сугерише да ће нова компанија имати премијеру на берзи са вриједношћу већом од пет милијарди долара.

Трамп ипак неће моћи да одмах уновчи поменуту суму пошто кључни акционари компаније не могу да продају акције шест мјесеци након спајања.

Агенција АП тврди да су многи улагачи у “Digital World Acquisition” углавном мали инвеститори који су обожаваоци Трампа или покушавају да уновче манију око Трампа.

Доналд Трамп се тренутно се налази у финансијским проблемима пошто су његови адвокати рекли да Трамп нема средстава да плати казну од 454 милиона долара коју му је у фебруару уложио њујоршки суд, подсјећа Гардијан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана