"До потпуне побједе": Нетанјаху најавио наставак борбе

Срна
"До потпуне побједе": Нетанјаху најавио наставак борбе

ТЕЛ АВИВ - Израел ће наставити своју војну операцију у Појасу Газе до потпуне побједе, а то се може постићи за неколико мјесеци, рекао је премијер Бењамин Нетанјаху на конференцији за новинаре.

"На путу смо према потпуној побједи, а она је близу. Говоримо о мјесецима, а не о годинама или деценијама. Израелске одбрамбене снаге чине чуда", рекао је Нетанјаху.

Ројтерс преноси да је израелски премијер одбацио најновију понуду Хамаса за прекид ватре да би се обезбиједио повратак талаца који су и даље заробљени у опкољеној енклави.

Нетанјаху је поновио обећање да ће уништити палестински исламистички покрет, рекавши да за Израел не постоји алтернатива колапсу Хамаса.

"Дан послије је дан послије Хамаса. Читавог Хамаса", рекао је он и нагласио да је потпуна побједа против Хамаса једино рјешење за рат у Гази.

Хамас је предложио прекид ватре у Гази на четири и по мјесеца, а за то вријеме би били ослобођени сви таоци. Израел би повукао своје трупе из Појаса Газе и био би постигнут договор о окончању рата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана