ДНК навијача АЕК-а пронађена на ножу на којем је пронађена крв убијеног Кацуриса

Танјуг
ДНК навијача АЕК-а пронађена на ножу на којем је пронађена крв убијеног Кацуриса

АТИНА - ДНК 35-годишњег недавно ухапшеног навијача АЕК-а Аристидиса Делиоса пронађена је на ножу на којем је пронађена крв грчког навијача Михалис Кацурис који је убијен током навијачких немира у предграђу Атине, Новој Филаделфији, уочи утакмице АЕК-а и загребачког Динама у августу.

Ријеч је о 35-годишњаку кога су недавно ухапсили полицијски службеници Подуправе за борбу против насиља у спортским објектима (ИАВАКС) због учешћа у нередима на финалу грчког купа између АЕК-а и ПАОК-а у Волосу 2017. године и који се сада налази у затвору, објавио је "Катимерини".

Показало се да ДНК узорак пронађен на ножу, који је пронађен на месту сукоба и на којем има крви убијеног навијача, припада Делиосу који је ухапшен прије неколико дана. На камерама се видио Делиос у црвеној мајици како се случајно судара са Кацурисом док обојица покушавају да избегну ударце Хрвата.

Делиосови адвокати категорички негирају да је он умешан у убиство Кацуриса. Делиос је већ осуђен на 12 месеци затвора због учешћа у нередима на финалу грчког купа у Волосу 2017. године, када је тешко повређено 15 особа, а прошле седмице је ухапшен да би одслужио ту казну.

Делиос је учествовао у тучњави између навијача Динама и АЕК-а, а након нереда је био испитан као сведок и убрзо пуштен.

Тада је изјавио да је у тучњави био у близини убијеног Кацуриса и да је носио нож који је изгубио те ноћи. Рекао је да је са Кацурисом био пријатељ и да је нож изгубио пре инцидента у којем је овај страдао.

Делиос је описао да су Кацуриса опколила и претукла четворица Хрвата, као и да је особа која је избола грчког навијача ножем носила мајицу са обележјима загребачког Динама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана