Дмитриј Медведев се у Пекингу састао са Си Ђинпингом

Срна
Дмитриј Медведев се у Пекингу састао са Си Ђинпингом

МОСКВА - Замјеник предсједника руског Савјета безбједности Дмитриј Медведев састао се у Пекингу са кинеским лидером Си Ђинпингом, саопштено је данас из Савјета безбједности.

У саопштењу се наводи да је Медеведев кинеском лидеру пренио поруку од руског предсједника Владимира Путина.

У саопштењу се истиче да је у поруци указано на ниво без преседана дијалога и сарадње између двије земље и изражено је увјерење у даљи развој међудржавних односа.

Медведев је честитао Си Ђинпингу на поновном избору за кинеског лидера и истакао је да су разговарали о питањима сарадње између странке Јединствена Русија и Комунистичке партије Кине, те о међународним питањима попут сукоба у Украјини.

-Разговори са Си Ђинпингом су били веома корисни - нагласио је Медведев.

Си је нагласио да се Кина нада да ће све стране умијешане у украјинску кризу остати суздржане и да ће политичким средствима пронаћи рјешење за забринутости у вези са безбједношћу, изјавио је кинески предсједник.

Си је рекао Медведеву да се нада да Кинеска комунистичка партија и странка Уједињена Русија, чији је предсједник Медведев, могу да унаприједе комуникацију и “искористе мудрост” како би ојачале стратешку сарадњу Кине и Русије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана