Дјевојчице обиле кућу маказама и пластиком од шампона, однијеле више од милион евра

Г.С.
Foto: Monzatoday.it

МОНЦА – У пљачки која је личила на сцену из филма двије дјевојчице словенског поријекла успјеле су да из стана у центру Монце, на католичко Бадње вече, изнесу 1.5 милиона евра у готовини и брдо луксузног накита и ташни.

Тинејџерке старости 12 и 16 година су однијеле петнаестак малих и великих торби луксузних брендова Шанел, Луј Витон и Прада – у вриједности од 50 до 60 хиљада евра, кутију са златним и платинастим накитом, дијамантима и драгим камењем – вриједан између 200 и 250 хиљада евра – као и четири сата марке "ролекс", "Патек Филип" и "Френк Милер" укупне вриједности око 150.000 евра.

Младе преступнице убрзо су ухваћене на улици када их је потјерао власник куће, који их је видео како се удаљавају у пјешачкој зони и препознао предмете његове супруге, као и пролазник који му је притрчао у помоћ, тинејџерке су тада блокирали полицајци из станица у Монци и Бријанци.

 

Кућу обиле шрафцигером, маказама и пластиком од шампона

Старија делинквенткиња словенског поријекла ухапшена је и одведена у КПД у Ђенову будући да посједује полицијски досије (за пријаву лажног идентитета, крађу, крађу отимањем, примање украдене робе, неоправдано посједовање обијача за браве и ношење оружја или објеката који могу да повреде). 

С друге стране, 12-годишња дјевојчица, која нема кривични досије и никада раније није хапшена, што се не може приписати њеној младости, умјесто тога је повјерена породичном адвокату који је био у Француској, преноси Блиц.

Код двије малољеткиње пронађена су два шрафцигера, маказе и комад пластике добијен из флашице шампона, којим су обили браву у кући у Монци. 

Приликом прегледа у кући, полицајци су пронашли и два пара рукавица и шрафцигер скривене у чарапи у платненој торби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана