Дјевојчица се утопила у базену у Грчкој: Заронила и није испливала, у дворишту била и мајка

ГС
Foto: Илустрација

Љекари су покушали да је реанимирају, међутим, дјевојчици није било спаса, преносе медији у Грчкој.

Један од љекара који је покушао да помогне дјевојчици испричао је да су дјетету вадили храну из уста док су покушавали да јој спасу живот.

"Пронашао сам дијете без свести. Ја и мој отац, који је такође љекар, покушавали смо да је оживимо 20 минута. Покушавали смо и да извучемо садржај из њеног стомака".

До несреће је дошло нешто послије 18 часова у дворишту стамбеног комплекса гдје се дјевојчица играла са другарицом.

Отац и брат се дан раније вратили кући

Дан раније њен брат близанац и отац вратили су се кући, док је она остала са мајком.

У једном тренутку дјевојчица је остала сама у базену када је њена другарица отишла на кратко до куће. У близини је била и њена мајка која је паковала ствари у аутомобил, какo би се вратили кући у Атину.

Када је остала сама, дјевојчица је заронила у базен како би ухватила маску, али је из непознатог разлога отишла до дна базена гдје се задржала више од три минута.

Управник комплекса испричао је медијима да је чуо њену другарицу како зове помоћ и одмах је дотрчао да је спасе. Када је стигао дјевојчица је имала модрице по тијелу и тешко је дисала. Два доктора која живе у том стамбеном комплексу покушала су да је реанимирају, међутим безуспјешно.

Њена мајка је одмах позвала Хитну помоћ, која је на лице мјеста стигла послије десетак минута. Они су дјевојчицу одмах превезли до локалне болнице у Неа Макри.

Према незваничним информацијама дјевојчица није имала здравствених проблема и била је добар пливач, преноси Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана