Дјечак преминуо након спуштања низ тобоган у термама

ГС
Дјечак преминуо након спуштања низ тобоган у термама

ПТУЈ - Словенију потреса трагедија у којој је живот изгубило седмогодишње дијете које се утопило у базену у познатим термана Птуј.

Спасиоци су одмах појурили по дијете и покушали су да га реанимирају до доласка хитне помоћи. Видно потресени су дали су све од себе да спасу дијете, испричали су свједоци.

Како пишу Словенске Новице, дијете је било на прослави рођендана.

"Спасиоци су из базена дечаку пружили прву помоћ до доласка Хитне помоћи Птуј која је дјечака потом превезла у Општу болницу Др. Јожета Потрча Птуј", објавила је Управа Републике Словеније за заштиту и спасавање.

Полицијска управа Марибор саопштила је да је дјечак преминуо у болници, преноси портал Словенске новице.

"Око 12.30 сати ПУ Марибор добила је дојаву о инциденту гдје се у базену утопило дијете. Дјечак је превезен у болницу, али је упркос љекарској помоћи преминуо у болници. Полиција интензивно прикупља информације о околностима догађаја. На мјесту догађаја дежурни су истражни судија и државни тужилац", рекла је Анита Ковачич Челофига, портпаролка мариборске полицијске управе.

Шок је био велики за све присутне, не само за посјетиоце Терми, трагична смрт погодила је и све запослене и вођство Терми Птуј.

"Током трагичног догађаја једно дијете лежало је без свјести те је касније умрло у болници. Током догађаја у воденом парку било је присутно сво потребно особље. На мјесту несреће хитну помоћ су одмах пружили спасиоци, позвана је хитна помоћ. Одмах је пребачен у болницу, али касније је преминуо. У поступку с надлежним тијелима учествују и представници Терми Птуј. Истрага околности још је у току, а узрок инцидента за сада није познат", објавили су из Терми и додали да су шокирани и изразили саучешће породици, преносе Независне.

Додали су да су надлежним телима доставили тражену документацију, укључујући доказ о одговарајућем броју и оспособљености спасиоца из воде, потврду о одговарајућем броју аниматора и оспособљености аниматора пливачког клуба који су спроводили анимацију, те потврду о прегледу и техничкој исправности купалишних објеката и опреме.

Како се незванично сазнаје с базена, забава на којој је било десетак дјеце била је при крају, дио дјеце још се спуштао низ тобоган с којег је несрећни дечак изашао непомичан, а након слијетања у воду, почео се давити, преноси 24сата.

Више ће открити истрага у којој су, осим полицајаца и криминалиста ПУ Марибор, учествивали и дежурни истражни судија Окружног суда у Птују и тамошњи дежурни државни тужилац који ће заједничким снагама покушати да расвијетле све околности. О догађају је обавијештена и Инспекција за природне и друге несреће.

Дежурни мртвозорник наложио је обдукцију како би се утврдило да ли је дјечак, за којег се претпоставља да је пливач, због могућег ударца или погоршања здравственог стања изгубио свијест.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана