Дјечак поломио амфору стару 3.500 година

ГС
Дјечак поломио амфору стару 3.500 година

ХАИФА - Током посјете музеју Хехт у израелском граду Хаифи, један четворогодишњи дјечак случајно је разбио амфору стару 3.500 година, пренијели су данас медији.

Представница музеја потврдила је да је посуда потицала из бронзаног доба, из периода између 2200. и 1500. године прије нове ере и да је била ријетка због одличне очуваности, преноси Би-Би-Си.

Отац дјечака рекао је да је његов син помјерио експонат „јер је био радознао да види шта је унутра“, али онда је посуда пала и разбила се. Отац дјечака је рекао да је био у шоку када је видио сина поред разбијене амфоре и најприје је мислио да његово дијете то није урадило.

„Постоје случајеви када су изложени предмети намјерно оштећени и такви случајеви се третирају са великом озбиљношћу, што подразумијева и интервенцију полиције. Ова незгода није била такав случај, јер је посуду случајно оштетило мало дијете које је било у посјети музеју“, рекла је Лихи Ласло из музеја Хехт.

Она је потврдила да је позван и специјалиста за рестаурацију антиквитета који ће рестаурирати поломљену амфору и да ће ћуп у кратком времену поново бити изложен у музеју.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана