Дјечак из Вијетнама четири дана заробљен у бетонском стубу, нација се нада да ће бити спашен

ГС
Дјечак из Вијетнама четири дана заробљен у бетонском стубу, нација се нада да ће бити спашен

Десетогодишњи дјечак из Вијетнама Лy Хао Нам упао је у 25 цм широку особину бетонског стуба док је тражио старо гвожђе у јужном Вијетнаму током новогодишње ноћи. Заробљен је ту већ четири дана, а спасиоци се надају да ће преживјети.

Након више дана неуспјеха приликом спашавања уз помоћ дизалица и багера, прибјегнуто је и другим методама извлачења дјечака како би коначно данас у подне извукли га из стуба.

Војници и инжењерски стручњаци уклањају блато и воду у покушају да подигну стуб. У томе им помажу дизалице, сајле, кранови и друга опрема. Вијетнамска медијска кућа ВнЕкспрес подијелила је графику која показује како спасиоци користе металну цијев дугу 19 метара да би уклонили блато око стуба и подигли га.

Од суботе је на терену распоређено око 100 војника и професионална опрема, а кисеоник је упумпан у 35 метара дубок потпорни стуб како би дјечаку помогао да дише.

Један од званичника је рекао да ће десетогодишњак вјероватно бити тешко повријеђен ако преживи, а други локални политичар Дон Тан Бу наводи да постоји "ограничена нада" да ће бити жив након завршене акције спашавања.

Након што је пао у стуб, десетогодишњак се чуо док виче и тражи помоћ, али у понедјељак спасиоци нису добили одговор од њега након што су спустили камеру како би покушали лоцирати гдје се налази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана