Детаљи несреће у Грчкој: Дјечак (6) сам ушао у море, родитељи нису примијетили да га нема

Танјуг
Детаљи несреће у Грчкој: Дјечак (6) сам ушао у море, родитељи нису примијетили да га нема

АТИНА - Дјечак стар шест година смртно је страдао на плажи у Грчкој, након што је извучен из мора без свјести, преносе данас грчки медији.

У суботу је нешто послије 18 часова дјечак отишао од родитеља, који су камповали у шуми иза обале и заронио у море. У једном тренутку, из непознатог разлога, дијете је виђено са главом надоле у води, није се кретало и купачи су почели да дозивају помоћ.

Спасилац који је надгледао плажу допливао је до лица мјеста и уз помоћ купача извукао шестогодишњака на обалу.

Према сазнањима, његови родитељи нису схватили шта се догодило, нису примијетили када се он удаљио од њих и отишао у воду.

"Око 6.10 поподне купачи су викали да је дијете у мору. Спасилац из поподневне смјене је позван да помогне у извлачењу дјетета. Извадио га је из мора. Био је без свијести, одмах је урађена реанимација по протоколу, затим је на њему примијењен дефибрилатор који је показао асистолу срца, што значи да дијете није показивало знаке живота. На плажи су била и два љекара који су помагали спасиоцу и медицинска сестра. Нажалост, упркос надљудским напорима, дијете није показивало знаке опоравка", објашњава спасилац у јутарњој смјени, преноси Блиц.

Два родитеља су ухапшена због оптужби за излагање малољетне особе у опасности, док се очекује обдукција тијела шестогодишњака како би се утврдили тачни узроци његове смрти.

 

 

 

Дјечак је одмах пребачен у болницу, али су љекари могли само да констатују смрт.

 

 

Како показују прве информације, дјете је на плажи било са родитељима који су послије несреће приведени.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана