Директорка Тајне службе о нападу на Трампа: Направили смо пропуст

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ВАШИНГТОН – Директорка америчке Тајне службе Кимберли Читл признала је данас у Конгресу да су она и њена агенција направили пропуст када је атентатор ранио републиканског предсједничког кандидата Доналда Трампа на скупу у Пенсилванији 13. јула.

"Направили смо пропуст. Као директорка америчке Тајне службе, преузимам пуну одговорност за било какав безбједносни пропуст", рекла је Читл свједочећи пред комитетом за надзор Представничког дома Конгреса, пренио је Ројтерс. 

Она је суочена са позивима републиканаца који траже њену смјену. 

Читл је додала да покушај убиства бившег предсједника Трампа представља најзначајнији оперативни неуспјех током више деценија рада Тајне службе.

Одговарајући на тврдње републиканаца да је Тајна служба одбила да обезбиједи ресурсе за заштиту Трампа, она је казала да је безбедност око њега била појачана уочи пуцњаве.

"Ниво безбједности бившег председника је појачан знатно прије изборне кампање и стално је растао како су се пријетње развијале", навела је Читл, додајући да мисија Тајне службе није политичка већ да је то, дословно, питање живота и смрти.

Данашње свједочење означава први круг конгресне истраге о пропустима у вези атентата.

Директор ФБИ Кристофер Реј требало би да се у сриједу појави пред правосудним комитетом Представничког дома Конгреса.

Предсједник Представничког дома Мајк Џонсон требало би такође да објави формирање двостраначке радне групе која би дала полазну тачку за истрагу ове институције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана