Директор школским парама платио убиство учитељице која је затруднила с њим

Агенције
Директор школским парама платио убиство учитељице која је затруднила с њим

СЕНТ ЛУИС - Директор школе у Сент Луису Корнелијус Грин признао је да је унајмио убицу да убије учитељицу с којом је имао аферу након што је открио да је остала трудна.

При томе, он је наводно школским парама платио убици.

Тужилаштво је након његовог признања одустало од смртне казне.

Грин је започео "трајну романтичну везу" са учитељицом док је био ожењен другом женом крајем 2015, према  судским документима.

Џоселин Петерс, учитељица трећег разреда основне школе Хорас Ман у Сент Луису, убрзо је затруднила.

Грин је ангажовао свог пријатеља из дјетињства Филипа Катлера у фебруару 2016. да изврши убиство, знајући да би трудноћа могла угрозити његов брак, а можда и каријеру.

Тако је 29. фебруара 2016. Грин је послао Катлеру текстуалну поруку у којој га је замолио да дође из Оклахоме у Мизури крајем марта, на шта је Катлер одговорио: „У реду, то ће функционисати, послаћеш страницу (жаргонски говор)".

Платио је Катлеру 2.500 долара, средства која је наводно украо из средње школе, како би финализовао посао.

Бивши директор је наводно користио адресу своје школе као повратну адресу за пакет који је садржавао готовину.

-Даљњи дио завјере је био да је 8. марта 2016. године у Оклахоми, Катлер примио пакет који је послао Грин, прихватајући готовину у замјену за планирано убиство Петерс и њеног нерођеног дјетета - написали су тужиоци  у  оптужници.

Катлер је затим отпутовао у Сент Луис из Оклахоме и одсјео у Гриновој кући 21. марта 2016. године.

Грин је сљедећег дана отишао у Амтрак возу за Чикаго како би створио алиби, омогућавајући Катлеру да изведе убиство док је био ван државе.

Катлер се, користећи Гринов аутомобил, 24. марта одвезао до стана учитељице и користио кључ који му је дао бивши директор да уђе у њен дом.

-Убица је пуцао на Петерс из ватреног оружја калибра 38 у главу, користећи кромпир као пригушивач да пригуши звук пуцња док је била у кревету - писали су тужиоци.

Петерс је била у 27 седмици трудноће када је убијена.

Након што је Калтер извршио убиство, Грин је купио карту за Амтрак за повратак у Сент Луис "како би се потврдило да је био у Чикагу у вријеме убиства".

Када се вратио у Сент Луис, Грин је отишао у стан Петерсове и позвао хитну да пријави да је упуцана - "лажно претварајући да није знао за околности које су довеле до њене смрти", наводи се у судским документима.

Случај се расплео након што је видео надзор у близини стана снимио Гринов аутомобил у Петеровој улици 24. марта око три сата ујутро, што је било "у распону времена смрти жртвеа", наводи се у документима до којих је дошао "Вшингтон Пост" 2016. године.

-Информације о локацији са историјском прецизношћу добијене од Катлеровог провајдера показују да је његов телефон у то вријеме био у близини стана жртве - каже се у документима.

Грин ће се пред судом појавити 5. јуна на саслушању за изрицање пресуде.

Катлер, који је такође био федерално оптужен за убиство због најамне завјере и убиство, изјаснио се да није крив ни по једној оптужби против њега. Суђење ће му почети 11. марта

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана