Директор Краудстрајка се извинио због прекида, системи ускоро оперативни

Танјуг
Директор Краудстрајка се извинио због прекида, системи ускоро оперативни

ВАШИНГТОН - Извршни директор компаније Краудстрајк Џорџ Курц извинио се због глобалног технолошког проблема који је данас пореметио рад компанија у неколико сектора и обећао да ће сарађивати са свим клијентима да врате операције на мрежу.

''Многи корисници поново покреćу систем и биćе оперативан. Могло би да прође неко време за системе који се неćе аутоматски опоравити'', рекао је он за НБЦ њуз.

Истакао је, ипак, да ће компанија осигурати да се сваки клијент врати на мрежу, преноси Ројтерс.

Фирма је претходно саопштила да активно сарађује са клијентима погођеним дефектом који је откривен у једном апдејту за домаћина Виндовс. 

Додаје се да је проблем лоциран, изолован и да се ради на санацији, а корисници су упућени на портал за подршку ове фирме ради даљих информација.

Крадустрајк има скоро 24.000 клијената, што указује на то да ће рјешавање потешкоћа бити захтевно и сложено.

Сваки од тих купаца је сам по себи огромна организација, тако да је тешко проценити број појединачних рачунара који су погођени, наводи БиБиСи.

Компанија Мајкрософт је раније данас издала саопштење у коме се наводи да је основни узрок глобалног прекида рада ИТ мрежа отклоњен, али да проблеми и даље утичу на поједне апликације и услуге Офис 365.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана