Димитрија, који је избо дјевојку 57 пута, пуштају из затвора јер је гојазан

ГС
Димитрија, који је избо дјевојку 57 пута, пуштају из затвора јер је гојазан

МИЛАНО - Димитрија из Италије, који је избо своју девојку на смрт 57 пута након свађе, судија је пустио у кућни притвор јер из затвора не може да прати програм губитка тежине.

Димитри Фрикано (35) из Бјеле у сјеверној Италији, убио је Ерику Прети (28) током одмора на Сардинији 2017. године. Упркос томе што је осуђен на 30 година затвора због бруталног убиства, судија је донио пресуду да би требало да буде пуштен из затвора како не би умро од гојазности.

Наређено му је да оде у кућни притвор.

Димитри је имао 117 килограма 2019. године, али је брзо добио на тежини и отишао у затвор.

Особље затвора каже да је толико тежак да су му потребна колица или штаке за кретање и нјега коју нису они не могу да пруже, преносе италијански медији.

Суђење је било одложено због пандемије корона вируса, а Димитри је пребачен у кућни притвор након што је у затвору провео само годину дана.

Иако је у почетку тврдио да су Ерику убили лопови, касније је признао злочин.

„Пребацила ми је због мрвица у кревету и ударила ме у главу. Тада сам је убио“, рекао је он.

Његов адвокатски тим је рекао да се њихов клијент бори са низом проблема, укључујуćи нервозу, поремеćај личности и апнеју у сну. Доктори су тврдили да је он у толиком ризику од срчаних проблема да му је потребна посебна дијета коју не може да прати у затвору.

Очајна породица Ерике је бјесна због одлуке суда, док је њен отац Фабрицио Прети рекао да се ни моћни гангстери не третирају тако добро у затвору.

„Кућни притвор за Димитрија? То је срамна одлука. Нико ми неће вратити моју дјевојчицу. Бол је још већи јер је тако рано пуштен. Рана је опет отворена, као да сам добио убод у срце“, рекао је очајни отац.

„Живим у инвалидским колицима, нисам се купао годинама“

По изласку из затвора Димитри се обратио италијанским медијиа и рекао да не живи од дана када је убио Ерику.

„Живим у инвалидским колицима, нисам се купао годинама јер не могу да изађем из ћелије. Волио бих да сам ја умро умјесто Ерике. Не живим од тога дана, нисам живио шест година“, рекао је он.

Како сада изгледа можете да погледате овдје.

Димитри је додао да је његов живот у опасности и да би могао да умре сваког тренутка.

„Живео сам за њу. Извинио сам се њеним родитељима, не знам шта се десило“, додао је он.

Ерикина породица живи у истом граду као и убица, преноси Телеграф.

„Срамота је да убица који је осуђен на 30 година буде пуштен из затвора јер је гојазан. Не могу да замислим шта ће бити ако га сретнем на улици или код доктора. Мора да се врати у затвор, то је једино мјесто на ком треба да буде“, додао је отац жртве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана