Дилер поријеклом из БиХ осуђен у САД јер је "растурао" дрогу из Мексика

ГС
Дилер поријеклом из БиХ осуђен у САД јер је "растурао" дрогу из Мексика

ХАРТФОРД - Денис Муртић (38), који је у САД дошао као избјеглица након рата у БиХ, осуђен је на шест и по година затвора због диловања више врста дрога које је набављао у Мексику.

Власти Конектиката подигле су оптужницу против Муртића још у новембру 2021. године због посједовања и трговине наркотицима. Он је у јануару ове године признао да је дистрибуисао фентанил и кокаин, стоји су саопштењу федералних власти.

Федерална Агенција за борбу против наркотика из Хартфорда истражује Муртића још од краја 2020. године. Новембра, 2021. године истражиоци су уговорили куповину фентанила од Муртића и његовог сарадника, преносе „Независне“.

Само неколико дана касније, полиција је упала у стан у Вејкфилд Сиркл, гдје је Муртић са сарадницима ухваћен са значајним количинама фентанила и скоро килограм и по кокаина. У стану је била права мала лабораторија за распарчавање и паковање дроге.

Тужилаштво је тражило 10 година казне за Муртића, посебно што је дрогу сумњивог квалитета набављао из Мексика.

Тужилац Џефри Стоун рекао је да нема сумње да је ријеч о тешком кривичном дјелу јер је Муртић био свјестан да фентанил може бити смртоносан.

-То је дрога која је уништила толико живота младих људи у Конектикату. Уништене су цијеле породице, заједнице - рекао је Стоун.

Иначе, о утицају фентанила довољно говори и податак истраживања из Конектиката гдје стоји да је фентанил односи више живота него саобраћајне несреће.

Сам тужилац је у завршној ријечи рекао да је и сам Муртић добро знао да продаје потенцијално фаталну дрогу јер је у два наврата оживљавао свог најближег сарадника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана