Дилер из БиХ осуђен због пријетњи Аустријанки отмицом дјеце, тражио 250.000 евра

ГС
Дилер из БиХ осуђен због пријетњи Аустријанки отмицом дјеце, тражио 250.000 евра

ЛИНЦ - Држављанин БиХ (39) осуђен је данас у Регионалном суду у Линцу на двије године и осам мјесеци јер је данима пријетио Аустријанки да ће јој отети дјецу ако му не исплати 250.000 евра, што је, наводно, дуг њеног бившег супруга, који је тренутно у затвору.

Он је у јануару отворио лажни профил на „Фејсбуку“ са којег је слао пријетње 33-годишњој мајци двоје дјеце, коју је познавао само из виђења. Неке од порука  су биле застрашујуће, попут: “Твој муж нам дугује новац, ако нам не пребациш 250.000 евра, доћи ћемо по тебе. Уништићемо ти све што ти је у животу важно, и тебе и твоје двоје дјеце”. Такође, у тим порукама јој је нагласио да им не може побјећи и да ће је наћи гдје год се сакрије.  Наводно, слао јој је три пријетње дневно, преносе „Независне“.

Он јој је тада поставио ултиматум да 27. јануара, до 4 сата поподне мора да му донесе 250.000 евра, колико је наводни дуг њеног бившег супруга. У случају да то не уради, запријетио је да ће јој отети дјецу, те да ће има се “нешто лоше десити”. Међутим, када је након неког времена сазнао да је жена цијелу ствар пријавила полицији, он је угасио лажни профил.

Уцјењивач је искористио то што је знао да је њен бивши супруг у затвору због послова са дрогом, а и сам држављанин БиХ има подебео досије везан за наркотике.

Медији преносе да је ријеч о релативно благој казни, иако је осуђени одмах признао све што му се ставља на терет. Пресуда још увијек није коначна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана