ДФ објавиле снимак пресретнутог телефонског разговора о нападу на болницу у Гази

Танјуг
ДФ објавиле снимак пресретнутог телефонског разговора о нападу на болницу у Гази

ЈЕРУСАЛИМ - Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) су објавиле снимак пресретнутог телефонског разговора између двојице оперативаца Хамаса који разговарају о неуспјелом лансирању ракете Исламског џихада која је пала на болницу у Гази.

Портпарол ИДФ-а Данијел Хагари, оптужује медије да су објавили број погинулих који је саопштио Хамас, иако та милитантна група није могла да изброји око 500 мртвих тако брзо након експлозије, пренио је "Тајмс оф Израел".

"Многи медији су одмах пренијели непровјерене тврдње Хамаса, лажи Хамаса", рекао је он.

Према његовим ријечима, немогуће је знати шта се догодило тако брзо као што је Хамас то тврдио.

Израелски премијер Бењамин Нетанијаху поручио је синоћ да су за експлозију у болници у Гази у којој је, према тврдњама Палестинаца, страдало најмање 500 људи, одговорни "варварски терористи из Газе".

"Цијели свијет зна: Варварски терористи из Газе су ти који су напали болницу, а не ИДФ (Израелске одбрамбене снаге). Онај ко је зверски убио нашу децу, убија и своју", написао је Нетанијаху на друштвеној мрежи X (Твитер).

Он је навео да је анализа ИДФ-а показује да су терористи испалили бараж ракета у Гази, те да су оне пролазиле поред болнице Ал Ахли у тренутку када је погођена.

 

Hamas terrorists in their own voices:

Listen to the conversation between Hamas operatives as they discuss the failed Islamic Jihad rocket launch on the Al-Ahli Baptist Hospital on October 17, 2023 pic.twitter.com/PUUuqE2Imu

— Israel Foreign Ministry (@IsraelMFA) October 18, 2023

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана