Дjевојчице призивале духове у школи: Хитно превезене у болницу

ГС
Дjевојчице призивале духове у школи: Хитно превезене у болницу

БОГОТА - Готово 30 дјевојчица завршило је у болници након што су се онесвијестиле док су призивале духове у школи у Колумбији.

Оне су хитно превезене у болницу јер су изгубиле свијест након што су користиле таблу за призивање духова, која се иначе, како се вјерује, користи за контактирање мртвих.

Директор школе и забринути наставници отишли су са ученицама у болницу, гдје чекају најновије информације о њиховом стању.

- Постојало је 28 могућих случајева анксиозности код ученика. С обзиром на пријављене случајеве, низ коментара је пуштенo у заједницу који су, умјесто да помогну у рјешавању ситуације, довели до забуне и неповољног окружења за наш рад. Из тог разлога су упућени у локалну општинску болницу. Ученике су пратили директори и наставници током процеса евалуације. Родитељи су били обавијештени о ситуацији - навео је директор школе на југу Колумбије Хуго Торес.

Школа чека медицинске извjештаје прије него што достави најновије информације о инциденту, а Торес је истакао да двоје хоспитализованих већ од раније имају здравствене проблеме.

Многи родитељи, међутим, вјерују да су дјеца користила плоче за призивање духова током наставе.

- Радим овдје у болничком киоску и сваки дан видим троје, четворо дјеце како стижу након несвјестице. Родитељи, морате да истражите шта се дешава у школи, јер наша дјеца не могу овако да наставе. Наша дјеца увек имају добар доручак и не може се рећи да је оно што се дешава због недостатка хране - навела је мајка једне од дjевојчица.

Нејасно је када школа планира да обавијести јавност о стању ученика, док власти нису потврдиле да ли је полицијска истрага у току, пише Дејли мејл.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана