Детаљи убиства руског ратног извjештача: Бомба пуна ексера била скривена у статуи ВИДЕО

Танјуг
Детаљи убиства руског ратног извjештача: Бомба пуна ексера била скривена у статуи ВИДЕО

МОСКВА - Руско Министарство унутрашњих послова потврдило је да је ратни извjештач Владлен Татарски погинуо данас у експлозији у кафићу у Санкт Петербургу.

-У 18.13, полиција је примила информацију о експлозији, а једна особа је погинула, у питању је ратни извјештач Татарски, док је 16 људи рањено - речено је ТАСС-у из прес службе министарства. Експлозивна направа која је експлодирала у кафићу у Санкт Петербургу, додао је портпарол министарства, билаje  пуна ексера, шрафова и циљала је управо Татарског.

-Ручно прављена експлозивна направа била је пуна ексера и ситних, оштрих комада, а мета је био Татарски - додао је портпарол.

Снага експлозивне направе била је већа од оне коју би произвело 200 грама ТНТ. Локално тужилаштво округа Санкт Петербург покренуло је истрагу.

Право име Татарског је Максим Фомин, а постао је познат руској јавности на почетку рата у Украјини. Свакодневно је постављао анализе, како Руси називају, специјалне војне операције и давао је савете мобилисанима.

-У експлозији у кафићу у Санкт Петербургу, у којој је погинула једна особа, тренутно је евидентирано 25 повријеђених, од којих је 19 хоспитализован - изјавио је гувернер Александар Беглов.

Беглов је на свом "Телеграм" каналу написао да град има све неопходне ресурсе за пружање помоћи страдалима.

Према првим информацијама, у кафићу је активирано експлозивно средство које је било сакривено у статуи.

На једном од снимака који су се појавили на друштвеним мрежама мало прије експлозије види се како Татарски узима ту статуу.

 

In St. Petersburg (Russia), as a result of a terrorist attack in a cafe, a military commander who supported Putin, Vladlen Tatarsky, was killed. pic.twitter.com/SdbTJ4Y2WG

— Животный мир|In English (@dragon_of_time_) April 2, 2023

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана