Детаљи трагедије у Грчкој: Откривено шта је јела тинејџерка која је преминула на одмору

ГС
Детаљи трагедије у Грчкој: Откривено шта је јела тинејџерка која је преминула на одмору

СОЛУН - Мјесто Даутбал код Солуна захватила је туга након изненадне смрти 16-годишње девојчице, која је умрла у раним јутарњим сатима у сриједу на Халкидикију, након што је доживела алергијски шок.

Према ријечима мајке несрећне тинејџерке, она је била у Ханиотију са пријатељима на одмору. У уторак увече су изашли да се забаве, а онда су у раним јутарњим сатима у сриједу отишли да једу у локални ресторан брзне хране.

- Моја кћерка је појела хот дог, али је алергична на млечне производе и увек је била пажљива када једе напољу. Не знам шта се тачно десило, и да ли је било ичег млијечног у оном што је појела - рекла је неутјешна мајка.

Она је додала да се дјевојчица срушила чим је појела хот-дог. Један од њених пријатеља одмах је отрчао до собе у којој су одсјели како би јој донио лијек, док су у исто вријеме позвали и хитну помоћ. Међутим, како каже мајка жртве, помоћ је стигла послије 45 минута, када је било прекасно.

- Из првих доказа изгледа да је моја дјевојчица доживјела алергијски шок и да је преминула. Била је најљепше дијете и умрла је са само 16 година без помоћи. У Дому здравља су два пута покушавали да је врате, али нису успјели - истакла је мајка.

Неутјешна жена додала је да не зна зашто је Хитној помоћи требало толико да стигне на лице мјеста.

- Било је пет сати ујутру, није било гужве у саобраћају - напоменула је она.

Прототхема пише да је 16-годишњакиња посљедњих неколико година примала лијекове јер је патила од епилептичних напада. Она је наводно питала да ли храна садржи састојке који су јој забрањени, пошто је алергична, преноси Прототхема. У ресторану су јој наводно одговорили негативно, а након што је тинејџерка конзумирала оброк, доживјела је алергијски шок.

Данас ће бити сахрањена у родном мјесту, док се чекају резултати обдукције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана