Детаљи трагедије у Албанији: Људи на плажи реанимирали оца и дјецу до доласка Хитне, али није им било спаса

ГС
Foto: Принтскрин

ТИРАНА- Данас у подне догодила се трагедија на плажи Виле-Боштово у Албанији, када су се утопили отац Елвис Халилај (50), и двојица његових малољетних синова старости 13 и 15 година.

Породица из Тиране одлучила је да проведе викенд на овој обали, али се радост претворила у трагедију.

Албански АБЦ је добио изјаве неких од свједока ове трагедије, а један од њих је рекао да су остали туриста који су били у том тренутку на плажи изнијели тијела на обалу, а онда их је “реанимирао ко је стигао”. Он је такође додао и да је на плажи наводно у том тренутку био објављени црвени сигнал због времена, али нико на плажи то није знао.

– У једном тренутку је једна особа у кајаку почела да вришти. Неки од нас су видјели да нешто није у реду и ушли смо у воду. Он је пришао, а ми смо ушли, и видјели смо да леже три особе. Ухватили смо их, из извукли на обалу, па их је реанимирао ко год је стигао – рекао је очевидац за албански АБЦ и додао.

– Касније смо сазнали да је дат црвени сигнал, нико овдје није сазнао шта је сигнал, каква је опасност, само оно што смо видјели очима – наводе очевидци.

Малољетни дјечаци прво реаговали на реанимацију
Други свједок је рекао, када су тијела изнијета на обалу, два малољетна сина давала наду тако што су у почетку реаговали на реанимацију, док је отац био безнадежно.
Како је даље рекао у разговору за албански АБЦ, требало би да постоје чувари на плажи и линија разграничења за сваког ко улази у море.

– Нисмо тачно разумјели шта се десило док су извлачили тијела на обалу. Прво смо мислили да нико није страдао, али када смо сазнали да су погинули отац и његова двојица малољетних синова, били смо шокирани – објаснио је.

У тренутку трагедије на плажи било пуно људи
Други очевидац је објаснио да је у тренутку трагедије на плажи било много људи који су давали све од себе да реанимирају оца и двојицу његових малољетних синова, али нажалост нису успјели у томе.

– Нисам био сам, било је много људи, била је и медицинска сестра. Сви су се борили, они који су знали. Трудили смо се да дамо све од себе – рекао је.

Према ријечима очевидаца, Хитна помоћ је дошла са сат времена закашњења,а како су додали, у посљедње двије недеље, колико долазе на ту плажу, нису видјели ни спасиоце, ни љекаре, ни полицију, никога ко може да пружи прву помоћ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана