Детаљи покоља у Хамбургу: Филип пуцао трудници у стомак, једна од жртава нерођена беба

Г.С.
Детаљи покоља у Хамбургу: Филип пуцао трудници у стомак, једна од жртава нерођена беба

ХАМБУРГ - Једна од жртава масакра у центру Јеховиних свједока у Хамбургу је и нерођена беба. У нападу је убијено укупно седам особа, а више је повријеђено. Међу убијенима је осумњичени за напад Филип Ф. (35), саопштила је њемачка полиција.

Хамбуршки министар унутрашњих послова Енди Гроте рекао је данас на конференцији за новинаре да су међу жртвама четворица мушкараца и двије жене, као и женски фетус у 28. седмици трудноће. Сви убијени и већина повријеђених су њемачки држављани. Међу осам повријеђених налази се жена из Украјине и друга из Уганде, преноси РТЛ.

Како је Гроте рекао, нападач је након масакра побјегао на спрат када је полиција стигла и одузео себи живот.

Убиства су почињена полуаутоматским пиштољем. Полиција је потврдила да је Филип Ф. легално посједовао пиштољ од 12. децембра прошле године и имао је дозволу за оружје.

У тренутку напада у центру је било 36 људи.

Упуцао трудницу и жену у аутомобилу

Како наводе њемачки медији, Филип Ф. је трудницу упуцао у стомак. Она је преживјела, али дијете које је носила није.

Такође, прије него што је ушао у зграду, убица је упуцао једну жену која је била у аутомобилу испред зграде. На аутомобилу је пронађено десет рупа од метака. Жена је лакше повријеђена и успјела је да побјегне и обавијести полицију.

Једна је жртва упуцана док је била на телефонској линији с полицијским службеником и тражила помоћ.

Ко је Филип Ф.?

Филип Ф. (35) упао је синоћ око 21 сат у просторије Јеховиних свједока и почео да пуца на људе.

Како наводе њемачки медији, Филип Ф. је бивши припадник те заједнице. Док једни извори тврде да је добровољно напустио заједницу прије 1,5 године, други тврде да је избачен. Полиција је рекла да је био љут на Јеховине свједоке и бившег газду, али није познато да ли је познавао своје жртве.

Филип Ф. је, како пише на његовом сајту, одрастао у мирном Кемптену у Алгоју, у строго религиозном домаćинству. По завршетку средње школе школовао се за банкарског службеника у њемачкој приватној банци. Затим је студирао пословну администрацију и након разних боравака у иностранству настанио се у Хамбургу. Недавно је радио у пословном центру.

На веб страници своје компаније себе описује као "мултикултуралног" и "самопоузданог Европљанина".

Шолц: Бруталан чин насиља

Њемачки канцелар Олаф Шолц осудио је "брутални чин насиља" на састанку Јеховиних свједока у Хамбургу, у којем је страдало више људи. Министрица унутрашњих послова Ненси Фезер је рекла да је "потресена ужасним чином насиља у заједници Јеховиних свједока у Хамбургу".

Јеховини свједоци су у саопштењу на свом сајту написали да је заједница "дубоко погођена ужасним нападом на њене вјернике у Дворани Краљевства у Хамбургу након службе".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана