Детаљи хапшења и живота најтраженијег мафијашког боса

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

РИМ- Најтраженији мафијашки бос, који се сматра шефом сицилијанске Коза ностре Матео Месина Денаро (60) ухапшен је након што се налазио у бјекству 30 година.

Он је био хоспитализован у приватној клиници Мадалена у Палерму, гдје се, према изворима из клинике, лијечио од тумора најмање годину дана, пренио је италијански днавник "Коријере дела сера".

Хапшење су извели карабињери, а према свједочењу директора клинике, Денаро је покушао да побјегне, али су га карабињери ухватили.

Био је у бјекству 30 година, трансформисао је Коза Ностру, а његов отац Дон Чичио био је шеф мафије Трапани, пренио је италијански дневник "Стампа".

Познат као "мршави" и "дијаболик", Месина Денаро је успио да избјегне хапшење пуне три деценије.

Дјетињство и адолесценцију провео је у кући своје баке, а затим је живио са мајком стално у атмосфери претреса, провјера и полицијских рација.

О његовој кћерки се зна све: њено име, мајка, избори који су је навели да одвоји свој живот од тешке сјенке оца кога можда никада није видјела.

О сину се, међутим, мало зна. Познато је да се зове Франческо, да је рођен 2004. или 2005. године у провинцији Трапани и да има имиџ немилосрдног плејбоја који носи Реј Бан наочаре и дизајнерске кошуље.

Денаро, кога су звали "дијаболик", имао је и надимак "у сичу", што значи непресушни извор подземне ријеке.

Он је важио за вођу способног да комбинује традиционалну димензију мафије са њеном модернијом верзијом.

Полиција је нудила награду од милион и по евра за информације о њему.

Ни чланови његове породице нису били поштеђени: његова сестра Патрициа, ухапшена је и оптужена да је руководила ланцем изнуде, његов брат Салваторе, родитељи његове супруге, нећак.    

За њим је постојало брдо налога за хапшење и доживотне казне затвора због мафијашког удруживања, убистава, напада, посједовања и транспорта експлозива.

Умијешан је у најтежа кривична дјела у последњих 30 година, почев од 1992. када су убијени тужиоци Ђовани Фалконе и Паоло Борселино.

И сам се, штавише, хвалио да је убио толико људи да би могао да напуни гробље.

Након његовог хапшења остала су још четворица бјегунаца за којима се трага: Ћинквегранела Ренато, Бонавота Пасквале, Кубеду Атилио и Мотиси Ђовани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана