Десетогодишњак убио вршњака очевим пиштољем

Танјуг
Десетогодишњак убио вршњака очевим пиштољем

Десетогодишњи дјечак из Калифорније ухапшен је због сумње да је очевим пиштољем убио друго дијете, саопштиле су данас локалне власти.

Припадници полиције округа Сакраменто одговорили су у суботу у 16:30 на дојаву о пуцњави у предграђу Сакрамента Футхил Фармс, преноси АП.

По доласку на лице мјеста, на паркингу су затекли 10-годишњег дјечака који крвари из главе и врата, али упркос пруженој првој помоћи дјечак је касније проглашен мртвим у болници, саопштила је шерифова канцеларија на друштвеним мрежама.

Дјечак је идентификован као Кит Фрирсон и он је, како се наводи напустио свој стан недуго прије пуцњаве да би се возио бициклом, рекао је његов рођак за локалну ТВ КЦРА.

Према саопштењу шерифове канцеларије, други 10-годишњак је отишао до камиона свог оца да му донесе цигарете и у кабини је пронашао напуњен пиштољ који је узео и хвалио се да његов отац има пиштољ.

"Потом је испалио метак у жртву и побјегао у оближњи стан", наводи се у саопштењу шерифове канцеларије.

Десетогодишњак који је пуцао је ухапшен због сумње да је извршио убиство, а његов отац је ухапшен због сумње да је починио више кривичних дјела укључујући ношење украденог, напуњеног ватреног оружја у возилу, угрожавање дјеце и саучесништво у злочину.

Власти наводе да је дјечак такође покушао да сакрије пиштољ који је бацио у канту за смеће гдје су га касније пронашли припадњици полиције.

Отац је у истражном притвору и одређена му је кауција од 500.000 долара.

Ријеч је о бившем осуђенику коме је "законски забрањено да посједује ватрено оружје", саопштила је шерифова канцеларија, уз напомену да је оружје којим је извршено кривично дјело украден 2017. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана