Десетогодишњак пуцао на полицију у Чикагу

Танјуг
Десетогодишњак пуцао на полицију у Чикагу

ЧИКАГО - Десетогодишњи дјечак у Чикагу пуцао је на полицију, када су они позвани на лице мјеста након што је дјечак отворио ватру у својој кући.

У пуцњави није било повријеђених, а дјечак је пребачен у болницу на посматрање, саопштила је полиција, а преноси Ројтерс.

Полицајци су се јавили у кућу у чикашком насељу Беверли око 11:20 након што су сазнали да је дјечак пуцао у свом дому и да је доживео "ментални бол".

Замјеница шефа полиције Чикага Мигдалија Балнс рекла је новинарима да је дјечак изашао на трем, уперио пиштољ у полицајце и у сопствену главу прије него што је испалио један хитац, натеравши полицајце да потраже заклон.

Балнс је додала да су полицајци покушали да деескалирају ситуацију тако што су испалили маневарску муницију, пошто није било времена да ''позову преговарача'', али се дјечак вратио у кућу, и након тога поново изашао на веранду и уперио пиштољ у своју главу.

Полицајци су затим испалили хемикалију на трем, уплашивши дечака, који је бацио пиштољ и без инцидената је задржан и одведен у болницу на посматрање.

''Ситуација је деликатна јер дјечак има 10 година и у невољи је. И ми то знамо. Он је дијете, тако да је то оно што нам је на уму када разговарамо о томе шта је следећи корак", рекла је Балнс.

Дјечаков дједа Тарстон Денијел је рекао да га је  десетогодишњак напао, када га је мајка замолила да почисти око куће, а он зграбио пиштољ из њене торбице.

Додао је да је његов унук и раније имао нападе бијеса, али да никада нису оволико ексалирали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана