Десетине школараца у болници због бомбона од канабиса

Танјуг
Десетине школараца у болници због бомбона од канабиса

КИНГСТОН- Више од 60 ученика основних школа хоспитализовано је у понедељак на Јамајци након што су појели слаткише са канабисом, саопштили су локални званичници.

Министарка образовања и омладине Јамаике Фејвал Вилијамс изјавила је за CNN, позивајући се на информације добијене од љекара, да ниједно од 60-ак хоспитализоване дјеце старости од седам до 12 година није у критичном стању.

Након што су појела слаткише са канабисом, дjеца су почела да повраћају и халуцинирају, објавила је у понедјељак Вилијамс на платформи Икс (Твитер), додајући да су нека дејца прикључена на инфузију.

-Више од 60 ученика основних школа морало је да буде хоспитализовано. Један дјечак је рекао да је појео само једну бомбону, ето колико је јак производ. Родитељи, пазите! - написала је Вилијамс.

Она је објавила фотографију слаткиша упакованог у амбалажу дугиних боја.

На паковању је наведено да производ садржи Делта-8 тетрахидроканабинол, познат као делта-8 ТХЦ, психоактивну супстанцу која се налази у биљци канабис сатива, чије су врсте, како је наведено на сајту америчке Управе за храну и лијекове (ФДА), марихуана и конопља.

Има „психоактивне и опојне ефекте“, наводи америчка агенција.

Министарка је објавила и фотографију паковања слаткиша на којој се види владино упозорење на полеђини „Чувати ван домашаја дјеце“ и „Није намијењено за употребу никоме млађем од 21 године“.

На Јамајци је од 2015. године употреба канабиса декриминализована за особе старије од 18 година ако посједују 56 грама или мање и третира се као мањи прекршај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана